fredag 30 januari 2009

Klipp å klistra

Idag var det 7-åringen som fick lite fint i sitt rum. Köpte plastfilm och har klippt ut figurer som jag satte fast ovanför sängen. Nu kan han ligga på kvällen och drömma sig bort till sitt drömställe - crossbanan.
Sov gott gubben!



Jordgloben, som lyser så fint, trängs här med dinosaurier och flygplan.

Idag blev det skridskor igen och nu börjar barnen se ut som riktiga proffs :-). Imorgon ska det inhandlas hockeyklubba, hjälm och kanske skridskor till mamman...
Nu har vi mys och har bänkat oss framför Lets Dance. Det är fredag!

onsdag 28 januari 2009

Billigt inredningstips


Jag måste erkänna att jag är väldans nöjd med min lilla vitrinskåpsförvandling. Lite presentpapper och hips-vips - Ett nytt skåp!
Har även inhandlat detta lilla Optimistskåp i plåt. Tänkte lägga i något fint minne i det. Visst var det gulligt?

Å så lite musik




Blev bara så glad när jag hörde den här låten idag så det får bli dagens musiktips.

tisdag 27 januari 2009

Bröllopsbilder

Satt och tittade på våra bröllopsbilder från i höstas och tänkte att ni också kan få ta del av vår stora dag. En solig septemberdag var det äntligen dags. Det blev en fantastisk dag att minnas!


Foton: Anneli Karlsson






Här är vi, 18 år sedan...jag menar 5 år sedan.
Sedan hoppas jag att jag vinner det fina halsbandet hos http://bloggolina.blogg.se/. Var med och tävla du med (se bild till höger)

måndag 26 januari 2009

Mer inredning...

En annan sida som jag gillar är DIS Inredning. Här finns massor av bilder från både butiken och från inredningsuppdrag.

Idag har jag varit i skolan och dagens uppgift var att skulpturera en fågel från en trådgalje. Min fick namnet Kutter-Ulla och blev en rund å go´sak. Imorgon ska vi göra mobiler i valfritt tema. Fattar ni vad roligt det är att gå skola!!!

Nu ropar 5-åringen och vill ha hjälp med ett TV-spel. Supermamma rycker in!

lördag 24 januari 2009

Inspirerad


Nu och då blir jag sugen på att fixa här hemma. Gärna göra om det jag redan har, förändra med färg och tyger. Hittade nyligen till Sania & Susannas hemsida. Hur inspirerad blir man inte av bla dessa bilder. Inte för att jag har ett gammalt och charmigt hus med vackra fönster och dörrar men ändå. Drömma kan man ju...
Vi bor i ett hus byggt -85, hur ofta ser man ett sådant hus i ett heminredningsreportage???
Idag kom vi oss iväg till ishockeyplanen. Hela familjen (utom tråk-mamman) knöt på sig skrillor och åkte. Barnen tyckte det var jätteroligt och det är vid sådana tillfällen som man känner sig så där lycklig och sorglös. Inget bråk, inget gnäll, bara rosiga kinder och glada miner. Vi kommer absolut att göra om det!
Nu blir det fika hos kompisar och sedan myskväll hemma.
Trevlig lördag!

torsdag 22 januari 2009

Vilken mormor!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article4240834.ab

Fick en länk med världens starkaste mormor. 72 år och i superform. Jag tror jag snart är där. Har ju vattengympat 1 timme och promenerat 1 timme idag. Ge det en vecka till så är jag i toppform visst brukar det gå rätt så fort?

onsdag 21 januari 2009

24 timmar/dygn

Vem är du lik?
Jag vet inte hur det är med er men jag tror att det är någon som stjäl timmar från mina dygn... Hur jag än planerar och bestämmer så finns där nästan aldrig tid för promenader och motion. Just då är det som om tiden tagit slut. Undrar om det finns någon elak människa som snor mina motionstimmar och dubbeltränar, japp så måste det vara... eller??! Dom där som hinner yoga, styrketräna, promenera, gå på pass och dessutom äter nyttigt * dåliga-för-mitt-samvete-människor*

Nu har jag ju heltidsledig från mitt jobb på bank för att studera och som tillval har jag denna termin valt vattengympa (visst låter det lite 80-tal?). Första gången är imorgon och jag tror faktiskt att den tiden blir svår att stjäla. Borde också hinna klämma in någon promenad, men som sagt, tidstjuven är i farten.

lördag 17 januari 2009

Ljus

Ljuset återvänder äntligen, dagarna blir längre och det får symboliseras av min nya ljushylla från Cult Design och yngsta sonen som plirar i solljuset. Egentligen hade jag och maken kommit överens om att vi skulle ha köpstopp men jag tror jag drabbades av tillfällig Alzeimers eller nå´t för det hade jag totalt glömt bort...


Idag blir det handboll för hela slanten. Dottern har cup och det ska spelas matcher och vi ska sälja hamburgare. Så heldag i sporthallen står på agendan.

tisdag 13 januari 2009

Raketsnabb lasagne

Ett middagstips när maten egentligen skulle varit på bordet för 5 minuter sedan...

Vegetarisk lasagne

1 påse quornfärs (300g)
500g krossade tomater med basilika
2,5 dl pastagrädde (ostgrädde)
1 förpackning färsk pasta
Riven ost

Blanda quorn och tomater i en kastrull och låt koka upp. Häll i pastagrädden.
Varva lasagneplattor och såsen i en form och strö sist på osten.
In i ugnen 250 i 15 minuter

Servera med sallad och ett gott bröd

söndag 11 januari 2009

Ute - Inne


Jag älskar blommor men har inte världens grönaste fingrar. Eller sanningen är väl den att jag är för glömsk eller lat för att komma ihåg att de behöver vatten.
Brukar övervintra pelargoner hos mamsen och snart är det faktiskt dags att börja väcka liv i dem igen. Doftpelargoner är riktigt tacksamma och de har hållt sig fina i hennes garage. Förra året tog jag en liten planterarpaus men i år känner jag mig sugen igen!
Mer blommor åt folket!

lördag 10 januari 2009

Mini make-over

Dottern har kommit till den åldern då man inte tycker om barbie eller rosa längre därför överraskade jag med en liten makeover när hon var i skolan.

FÖRE


EFTER

På fondväggen häftade jag fast tyg och sedan blev det lite nytt i arbetshörnan.


Resultat - Jag är världens bästa mamma! iaf en dag

onsdag 7 januari 2009

Vilka är dina favoritsaker?


Tittade in på favoritsaker.se och hittade några saker som jag gärna skulle vilja ha. Typiskt att tomten nyss varit här och att det är sju månader tills jag fyller år. Men till namnsdag, morsdag, påsk, sportlov, tjugondaknut okej där spårade jag ur måste man väl också få paket???
Dessutom är det ju barnen som önskar sig dessa saker you wish
Vaknade i natt av att femårskillen hade ont i magen. Jag kröp ner i hans säng och hoppades på det bästa men lillkroppen ålade sig och han stånkade och pustade. Jag preparerade med handdukar och hink men döm om min förvåning då han springer iväg till toan och hinner fram!!! Ett hallelujamoment mitt i eländet. Vi klarade hela natten utan kräkning i sängen och kuddar o täcken i tvättmaskin. Precis när han började piggna till idag var det dags för stackars sjuåringen. "Two ready, three to go" eller hur man säger.
Tänk om man skulle överraska med en fin plåsterburk eller nå´t...

tisdag 6 januari 2009

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Drömkök från marthastewart.com

Helt plötsligt fick jag för mig att plocka bort julsakerna. Tror jag blev inspirerad av alla er bloggare där ute *smile*

Har köpt tulpaner och nya krukväxter till köket, bytt gardiner, dukar och kuddfordral. Tänk att det redan känns som att våren är på antågande (ja, jag vet det är säkert fem månader kvar när man bor här i norra Sverige men jag vill ha kvar den känslan ett tag).

Imorgon är sista dagen på barnens ledighet men jag börjar inte om skolan förrän den 12:e. För en gångs skull har jag det längsta lovet, jippiiieee!


Och ikväll blir det sushi till middag!!!

lördag 3 januari 2009

IKEA - here I come







Igår åkte jag och en kompis till IKEA och sparade pengar. Vi gjorde faktiskt det, man får ju presentkort på 50 kr för varje femhundring man handlar, dessutom köpte jag två EXPEDIT-hyllor med 200 kr rabatt PER HYLLA! Jag vet, jag kan konsten att göra vinst på mina shoppingrundor.

Vi var där före de öppnade, fick p-plats precis vid utgången och två glada brudar tågade in i det stora varuhuset. Smarta som vi är drog vi först en vända och plockade med de stora sakerna som skulle inhandlas. Ut en vända i bilen och sedan in igen för lull-lullet. Nämnas kan att det knappt skulle rymmas en påse med värmeljus i vår kombi när vi var klara.

Efter hemkomst åkte familjen till IKEA-vänninan för middag. Min make frågade lite försynt hur hon skulle hinna laga maten men kändes sig nog lite dum när jag påpekade att det var hennes man som stod för middagsmaten. Där ser ni hur rollerna är fördelade i vår familj :-)

Det blev en jättetrevlig kväll med god mat, guitarhero, singstar och en hel del barnspring.

torsdag 1 januari 2009

Gott Nytt År!


Nyårsafton firades hemma med vänner. God mat, lek i sporthallen, fyrverkerier och en massa surr o prat stod på menyn. För första gången orkade alla våra tre barn vara vakna till tolvslaget och förväntansfulla barnkroppar skuttade runt ute på gården. Tomtebloss och raketer tändes och kramar utdelades och så var året 2009.

Familjen tog en rejäl sovmorgon och idag blir det besök hos makens bror med familj.

Önskar er alla ett lyckligt och kärleksfullt år.