fredag 27 februari 2009

Utmaning

Även jag hakar på den här utmaningen som cirkulerar. Lite kul så här en fredagkväll innan Let´s Dance.

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du: Pernilla
2. Ett ord på fyra bokstäver: Puss
3. Flicknamn: Paula
4. Pojknamn: Petter
5. Yrke: Polis
6. Färg: Plommonröd
7. Klädesplagg: Poncho
8. Mat: Palt
9. Sak i badrummet: Pincett
10.Plats/stad: Piteå
11.En orsak att vara sen: Paltswiimen (när man ätit så mycket palt så man inte orkar röra sig)
12.Något man skriker: Pass upp!
13.Film: Pocahontas
14.Något man dricker: Punch
15.Band: Police
16.Djur: Pungråtta
17.Gatunamn: Porsnäsvägen
18.Bil: Porsche
19.Sång: Papaya Coconut
20.Aktivitet med mer än en deltagare: Partya!

Dagens glada:
Nu startar familjens lediga vecka - sportlovet är här

torsdag 26 februari 2009

Syskonkärlek

Kikade igenom gamla bilder och hittade denna bild på sönerna i soffan. Lillkillen sover gott hos storebror som tyckte det var varmt och skönt. Nu har det gått tre år och killarna tycker fortfarande om att mysa i soffan tillsammans. Däremellan är det slagsmål och hårda ord men när jag tittar på den här bilden glömmer jag allt sådant :-)

Nu är maken på hockey och jag ska få i säng alla tre vilddjur sedan blir det slappa framför TV:n.

Dagens glada:
Kuddarna blev mina!

onsdag 25 februari 2009

Så sant, så sant!

På Bluebox finns ju massor av roliga och fina saker. Idag föll jag för glasunderlägget....
...och magneten


Skulle passa finfint hemma hos oss.
Idag hade vi självstudier på skolan. Jag tillbringade den ett tag framför datorn, ett tag i olika affärer, ett tag på en promenad, ett tag vid spisen och ett tag vid datorn igen... Visst var jag duktig :-)

På kvällen hade minsta sonen Hopp & Lek i sporthallen. Föräldrarna får turas om att leda och då en förälder var upptagen fick jag rycka in. Till vår hjälp kom storasystern och hennes kompis - mycket duktiga lekledare!

Nu sitter jag här och funderar på om jag måste vara vaken till kl. 00:00 för att hinna vara med på kudden från H&M.
Dagens glada:
Våra gosiga barn som alltid är kramsugna

tisdag 24 februari 2009

H&M Home



Ingen har väl missat H&M Home... Jag har inte hittat någon riktig favorit (blev faktiskt rätt så besviken) men den 26:e kommer ytterligare varor och då vill jag köpa denna fina kudde. Visst är den snygg?
Dagens glada:

Huset är storstädat!
----------
Hoppas ni ätit många goda semlor!

söndag 22 februari 2009

En skön söndag...

... har vi haft idag. Startade med sovmorgon och att maken serverade "hotellfrukost" med levande ljus. Vad vill han nu då? blev min stilla tanke :-). Maken har precis fått för sig att han ska ta motorcykelkort och jag kan tänka mig att en motorcykel flimrar runt i hans hjärna just nu...
Sedan tumlade hela familjen runt i snön på förmiddagen i ett försök att brotta ner pappan. Vi (läs tre tokiga barn och en tokigare fru) klamrade oss runt benen, hängde i halsen, hockeytacklades och till sist föll han som en fura. Det fick bli dagens motion! Det behövdes eftersom jag lite senare bakade vitchokladcheesecake och kladdkaka som skulle serveras på mitt första homeparty någonsin. Kändes smått högtidligt, hihi.
Bild från alltommat.se

Tänkte att jag varje dag (jaja, så ofta jag kommer ihåg) skulle börja försöka skriva ner en händelse, ord eller tanke som gjort mig glad. Kan vara bra att fundera över hur dagen varit och allt positivt som ändå händer runt omkring.
Dagens glada: Min sovmorgon och makens lyxfrukost. Kan lätt bli en god vana!

lördag 21 februari 2009

Eftersom det blev några hemmadagar i veckan så hann vi bla med lite bakning. Då fettisdan närmar sig blev det självklart semlor. Dom blev mycket saftiga och goda och receptet hittade jag hos Livet i byn. Tackar, tackar!
Många hemmadagar blir också mycket drömma-sig-bort-tid. Tankar på sommar, sol, läsa en bok på altanen... Ger jag mig ut på gården möts jag dock av nedanstående bild...

...i stället för denna bild.

Nåja, nu ska man inte gå händelserna i förväg. Var sak har sin tid, varje årstid har sin tjusning. Snart kommer vackra vårvintern med sol som värmer bleka kinder och idag är jag glad över att termometern visade -5 isf -25.
Imorse rinde klockan 06:45 och vi som inte ens stiger upp så tidigt på vardagarna... Dottern hade handbollscup så mor och dotter åt frukost med pömsig blick innan vi åkte iväg. Det blev vinst och förlust både i matcher och i lottköp och sedan rundade vi av med godisfrossa på Lösviktshuset.
Nu tror jag faktiskt att jag måste en liten powernap så jag orkar med resten av dagen.
Vi hörs!

fredag 20 februari 2009

Sjuka barn och badrum

Planerade att åka till skolan idag, barnen skulle vara friska och jag skulle få förkovra mig i Photoshopens underbara värld. Men 5-åringen har ont i örat (sviter efter flera dagars feber och hosta) och 7-åringen ont i magen. Så i stället blir det besök på vårdcentralen, dammsugning och tvättning. Jiipiieee!
Så nu när jag sitter här vid datorn och gör viktiga saker, nä jag låtsas inte... så råkade jag bara hamna på badex.se. Jag förstår inte hur det gick till men måste visa er några go´bitar från sidan :-)




tisdag 17 februari 2009

I vårat badrum



Vårat ena badrum är i smått behov av en renovering. Drömmen vore att riva ut och göra nytt men det får vara en dröm ett tag till...

Detta skåp från svärföräldrarna är dock en favorit och rymmer många handdukar och toalettartiklar. Renen fick vi i bröllopspresent och får prydas med armband och ringar liksom trädet från Åhlens.

Maken fick stanna hemma med febersjuka sonen idag, vill inte missa skolan :-)
Nu håller vi på att göra färdigt inför vår nästa utställning - Form. Kommer då att ställa ut keramik, galgfåglar, mobiler och skrotkonst.

Spännande!

söndag 15 februari 2009

Den var den helgen





Fredagen började med en fin överraskning från min gulliga storasyster. Ett halsband från http://bloggolina.blogg.se/ kom med posten. På hjärtat finns barnens namn - tack snälla systeryster!
Lördagmorgon vaknade 7-åringen med tindrande ögon, fram med skolväskan och överräcker presenter till hela familjen i form av Allahjärtansdag-kort. Stolt berättade han om hur han målat, klippt och klistrat. Så fina så man smälter!
Melodifestival på kvällen och jag tyckte det var bättre klass på kvällens deltagare än förra helgen. Gillade Jennifer Brown men hon kom ju inte ens vidare i första momentet.
Idag har vi grävt snögrottor med rosiga kinder och på eftermiddagen blev det biobesök för hela familjen. I biomörkret åts popcorn, godis och läsk medan den spännande och roliga filmen Bolt rullade.
Kvällen avslutades med bastu och i sängen somnar en febrig 5-åring...

lördag 14 februari 2009

torsdag 12 februari 2009

Pysseltips









På lördag är det Allahjärtansdag. Vad är då roligare att få än ett gulligt kort med några rara ord? Jag och dottern satt igår och klippte och klistrade. Hela köksbordet var belamrat med papper, saxar, fina band och pysselsaker. Egentligen är det ju inte så svårt. Lite papper i olika färger och så limma ihop.

Kul pyssel som alla klarar av. Se så, nu ger vi alla våra käraste egenhändigt gjorda kort på lördag :-D!

onsdag 11 februari 2009

Nu har jag målat


Så äntligen fick jag tummen ur och målade bordet. Det gick ju rätt fort när jag väl tog tag i det - det satt långt inne. Jag har oftast tusen idéer i mitt huvud men de ligger nog bra där, för det är där de vill vara kvar. Så kan jag få mina ryck och blir väldans duktig.
Annars efterlyser jag en händig person som vill ta tag i min att-göra-lista:
  • Lister i köket (1 år sedan renovering)
  • Lister i dotterns rum (4 år sedan renovering!)
  • Antennkabel som ligger på golvet från dotterns rum till vårt sovrum (legat där i ca 6 månader)
  • Måla färdigt huset (3 år sedan vi började, lite sparmålning kvar)
Listan kan göras hur lång som helst men jag antar hoppas att de flesta har några lik i garderoben :-) Eller har ni inte det?


måndag 9 februari 2009

Ny vecka och nytt fynd

Fast lampan fyndade jag faktiskt förra veckan på Röda korset. Lite ny färg på lampfoten och nu pryder den skåpet i allrummet som så småninom ska bli vitt.
Igår började jag måla ett litet bord som står i vardagsrummet. Vet inte hur länge jag funderat på att måla det men nu var persikan mogen :) Jag hoppas att mitt il håller i sig så kanske fler objekt får penseldrag över sig.
Vi fortsätter med keramik på skolan. Finns hur mycket som helst att skapa men det är svårare att få det som man vill...

Nu väntar dottern på datorn. Inspirerad av mamman, hihi, har hon också börjat blogga http://godisregnet.blogspot.com/ Det är väl så här man får veta vad barnen har gjort på dagarna :-)

lördag 7 februari 2009

Hattask


En lagom sliten hattask från mammas förråd pryder nu hyllan i hallen. I den ryms alla mina scarfsar och sjalar, jag gillar!
-20 C och mer snö har vädret bjudit på idag och en liten promenad och snöskottning fick bli dagens utevistelse. Inne blev det muffinsbak med choklad och marshmallows samt kompisbesök.

fredag 6 februari 2009

1+1=1



Är inne på kursdag två och idag har vi fortsatt att trixa och ändra. Nu börjar jag fatta lite och kan prova mig fram mer och mer. Är ju förståss bara amatör men visar ändå ett smakprov på ett litet montage och vad kul man kan göra med bilder.
Nu har vi beställt hämtmat och sedvanlig myskväll väntar. Maken vrickade (fick spricka...?) i foten igår under en innebandyträning så det blir nog en lugn helg också.

torsdag 5 februari 2009

Holy macaroni!

Är det förresten någon som använder det uttrycket :-)?

Livskraft



Idag började jag kursen Kreativt arbete i Photoshop. En universitetskurs på 7,5 p. Var rätt så nervös i morse när jag åkte iväg. Det är första gången jag studerar på universitet och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Det gick hyfsat bra i alla fall. Började med lite friläggning, lagermask och blandlägen. Har aldrig varit in i PS cs4 och det var lite mer finesser än jag är van vid som glad amatör. Tror att det kommer att bli riktigt roligt att få fördjupa sig i att redigera och ändra bilder och förhoppningsvis blir mina egna bilder lite bättre också.

Känner mig lite mossig i skallen efter dagens arbete och tror jag ska krypa ner i kojs nu med Camilla Läckberg och hennes Isprinsessan.

tisdag 3 februari 2009

Nu blommar löken...

...i min fina nya vas. Slank in på återvinningsbutiken efter skolan igår och vad stod där på hyllan och väntade på mig? Jo, denna fina, orange, glasvas. Perfekt för tulpaner eller andra fina blommor (hör du det maken!!) Ibland har man tur och idag måste jag in en sväng på Röda Korset. Vem vet, jag kanske är inne i ett lyckostim.

Nu har vi börjat med keramik på skolan och det är superkul. Ja, jag vet, jag säger att allt är kul men det är det också :-).

Ha en skön dag alla goa läsare!

söndag 1 februari 2009

Prinsessdrömmar


Har skrivit tidigare om KooKooBear Kids men jag tycker att dom har sååå mycket fint! Visst, en del saker är lite väl puttinuttiga men jag blir glad av deras barnmöbler.

Jag rekommenderar i alla fall ett besök på deras hemsida.



Bilderna ovan är lånade från http://www.kookoobearkids.com/


Bild lånad från Inreda. com

Den här burken skulle periodvis göra mig till en rik mamma (speciellt när maken pratar i telefon). Hmm... det skulle bli mycket pengar till att göra om här hemma...