måndag 7 september 2009

Blåtira och drakmamma

Fortsätter att visa lite bilder från Årrenjarka. Hoppas ni inte blir less :)
Känner mig ganska trött, är förkyld och har en nästäppa som inte vill ge sig.

Dessutom fick jag en rejäl blåtira på lördagmorgonen. Stora dottern knuffade yngsta sonen i sängen. Där låg jag och drog mig i godan ro men fick ett hastigt uppvaknande av ett bakhuvud som knockade till mitt öga. Kylpåse på den dunkande smärtan och efter några timmar visade sig den fina blånaden. Nu ser jag ut att ha en kraftig eyeliner och svart/lila ögonskugga. Skulle nästan kunna sminka andra ögat likadant så skulle det se ut som en festsminkning...

I skolan har vi nu börjat på allvar. Tre veckors teckning står på schemat och självklart känns allt überkul!


Däremot har jag dåligt samvete över allt som inte hinns med nu när jag går skola hela dagarna. Har inga problem att fylla kvällarna med läxläsning och idrottsaktiviteter men jag hoppas att vi snart hittar en vardagslunk som inte känns alltför stressig. Igår kväll låg jag i sängen och tänkte på hur irriterad jag varit sista dagarna. På småsaker, men det är nog för att jag är så trött. Då blir jag väldigt opedagogisk och skrikig - en riktig drakmamma! Och det är inte roligt.


Ska ta och pussa familjen extra mycket ikväll och så hoppas jag att draken försvinner så fort som möjligt!
10 kommentarer:

promenader på landet sa...

Tröttnar absolut inte på dina vackra naturbilder jag njuter av dem! Stackars dig att få ett sådant uppvaknande....! Må så gott! Kram Maria

Bloggolina sa...

Härligt och ärligt inlägg!! Skönt att höra att det finns fler "drakar" än jag!!

Uttan sa...

Så fina bilder jag vill gärna de mer....
Ja man kan inte vara gla jämt.
Sköt om Dej!
Kram!

Mia sa...

Du har så många fina bilder från Årranjarka, att bara fortsätt visa du :) Blåtiran var kanske inte det som är mest kul och inte drakmamma heller, men man kan då inte alltid vara i tip top humör i en stressad vardag. Sån efter sommaren tycker jag det tar lång tid att hitta tillbaka till vardagslunken. Plötsligt så har man inte tid till något och mörkt börjar det bli...Nej, det låter helt normalt tycker jag, och det blir bättre ska du se. Bakom mina solglasögon, kan jag va mig själv... kanske ett tips ;)

Nattmia sa...

Inte tröttnar man på dina bilder inte :-)

Aj aj aj.. Måste gjort ont att få sonen på ögat, hoppas blåtiran snart är ett minne blott..

Tyvärr är man en drake ibland och tänker inte innan man får ett utbrott.. Och såna är vi alla ibland..

Kram
Mia

Patricia sa...

Vilka härliga bilder...

Inte är du ensam om att bli drakmamma när tiden är knapp och man har för mycket runtom sig, då blir jag med en vrålande drake.. ha ha...men tack o lov var det länge sen för nu har barnen blivit vuxna och livet går i en lugnare hastighet.. =)

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Signe 1 sa...

Du visar jättfina bilder och har en jättemysig blogg:-) Man kan inte vara på topp jämt, jag känner igen det där;-) Ha en fin kväll! kram Sofia

Speja sa...

Känner igen det där. Stress har en makalös förmåga att utlösa lejonet inom mig. Det riktigt osar kring mig. Det är verkligen en konst att få till vardagen - för huvudsaken är ju att man mår bra, inte att man ska fara runt som en tokstolle.

Ha det fint, hoppas förkylningen släpper snabbt.

Hanna sa...

Vackra bilder.
Hoppas att ögat mår bättre.
Kram
Hanna

CharmKatti sa...

Drakmammor känner jag till. Jag känner en väldigt bra tyvärr, jag får dras med henna alltför ofta. Men konstigt nog försvinner hon emellanåt när jag har sovit gott.

Kram