lördag 28 november 2009

Snart är det dags

Hjärtan
Ljusstakar av gamla fat
Tildatomte

Imorgon ska jag för första gången sälja mina alster och pyssel på skyltsöndag. Visserligen bara på byns skyltsöndag men det känns allt lite spännande. Har tovat, sytt, målat, textat... Det finns så mycket jag tycker är roligt. Hoppas det kommer lite folk och att de gillar vad jag gjort :)


Hoppas alla får en skön helg, tänk imorgon är det första advent!


tisdag 24 november 2009

På promenad
Lånade en kamera från skolan och tog en sväng runt skolan och fotade lite. Dom här dagarna var det bättre väder än nu, dis och regn. Längtar efter snö och några minusgrader. Hoppas kung Bore dyker upp snart!


Till helgen är det första advent. Hur många har börjat julpynta?
Kramisar och tack för era gulliga kommentarer. Dom gör mig alltid lika glad!

fredag 20 november 2009

Textilveckor


Nu har vi börjat med textilveckor på skolan. Vårat förste arbete blev att tova en sittdyna men jag bestämde mig för att det fick bli en kudde :). Jag har sagt det förr men jag måste säga det igen. Vad lycklig jag är som får gå skola och bara göra en massa roliga saker!

Sedan tovade jag en tomte som fick sällskap av en liten kissemiss.

En hängare med hjärtkrokar

Hemma ser här ut som ett bombnedslag. Hela bordet är fullt av pärlor, ståltråd, tygbitar och pysselmaterial. Försöker hinna producera saker till skyltsöndag men det är svårt att veta hur mycket man ska göra... Tror det får bli middag på golvet ikväll, en liten picknick skulle verkligen passa fint :)

I kväll ska jag ta mig en bloggrunda och kika vad ni andra har för er.
Kramar
måndag 16 november 2009

Där ska skåpet stå!


Hittade ett fint skåp på Blocket tack vare mitt kusinbarn Syssla :)
Har sökt efter ett skåp till vårat sovrum men när vi tog in det i huset såg vi att skåpet ville bosätta sig i vårt allrum - och så fick det bli!


Det blev en hel del ommöblering och rensning och nu ser det ut som om skåpet alltid stått där.

Tyvärr ledde allt flyttande till ett ryggskott för min del. Men är huvudet dumt får kroppen lida :)


Har pysslat en hel del dessa dagar och mer ska det bli. Fick frågan att sälja grejer på skyltsöndag med en kompis så nu råder febril aktivitet hemma.
Tyvärr är jag usel på inlägg nu. Vet inte varför det tar så lång tid mellan gångerna. Ska försöka skärpa mig! Hoppas ni har det bra, gott folk.

Vi ses i cyber!


lördag 7 november 2009

Julflicka och utmaning

Fick för mig att jag skulle sy något igår och resultatet blev en liten julflicka. För några år sedan när jag var mammaledig blev det ganska mycket pysslande tillsammans med en kompis. Är sugen på att låna någon bok på biblioteket om sömnad. Skulle vara kul att göra några fler. Eller så gör jag något annat som ett lapptäcke eller en tunika till mig själv eller...
Det finns så mycket att pyssla med, är absolut ingen som kan sy men tycker ändå att det är roligt.Så har jag då fått en utmaning från Louise som jag tar mig an så här en lördagskväll :) Den går ut på att berätta 7 saker om sig själv och sedan skicka den vidare till 7 andra bloggare man gillar.Hmmm... klurigt men här kommer lite onödigt vetande eller...1. Ville bli teckenspråkstolk för ett antal år sedan och gick två år på folkhögskola och läste teckenspråk. Sökte sedan aldrig in på tolklinjen då suget efter hus och flytt hem drog mer...

2. Har aldrig lärt mig dricka kaffe men är däremot tokberoende av Pepsi MAX

3. Älskar att planera nya projekt, allt från inredning, pyssel, trädgård men är väldigt seg på att få det färdigt. Alltså finns otaligt med påbörjade men inte avslutade projekt som väntar på att tas itu med.

4. Sjunger gärna ofta och högt hemma och i bilen.

5. Jag och några kompisar hade som hobby att spela in pruttar på kassettband när vi gick på mellanstadiet. Vi kallade oss för Sprättarna och hade alltid en massa knasigheter för oss.

6. Jag och maken träffades på bio när jag var 14 och han 16. Jag följde honom hem den kvällen och lyssnade på hårdrocksmusik. Någon vecka senare blev vi ett par och har följts sedan dess.

7. Har medverkat i "Gör om mig" på Go´kväll. En intressant och spännande dag, blev väldigt nöjd med håret men inte med kläderna. Jag köpte kläderna för halva priset men gick sedan och lämnade tillbaka dom och köpte det jag gillade.

Vet inte vilka av er som gjort utmaningen så jag utmanar den som inte gjort den :)

Idag har vi haft kalas för minstingen som fyller 6 år. Han skulle få bestämma det mesta under dagen och det har blivit en hel del fika, glass, godis, god mat och snöbollskrig i den nykomna kramsnön. Nu kommer han här och önskar glass igen.

Nej, sa mamman

Det är min dag! sa sexåringen

Kramar och trevlig kväll önskar en sockerstinn moder

onsdag 4 november 2009

Underlägg


Måste ju även visa det fina underlägget som jag handlade på Hantverksmässan. Det kommer från Jag blommar som även säljer sina alster på nätet :)


Är hemma även idag och njuter av några t-ord... tystnad, tidningar och snart en te-kopp.
Har börjat skriva en liten lista på saker jag vill få gjort här hemma och det verkar som att det blir inköp av lite tyger (aha, börjar också på T). Nytt tyg till kökssoffan, tyg till sänggaveln, kuddfordral och så är jag sugen att sy lite hjärtan och änglar till julen. Får se hur långt jag hinner - brukar bli att jag fastnar i förstadiet - att skriva listan...


Kramar i massor från T-gumman!

tisdag 3 november 2009

Griseknoen


Kunde inte motstå den söta lille griseknoen. Han fick följa med hem efter helgens besök i staden.
Det blev också en sväng på Hantverksmässan i Luleå där jag hittade ett jättegulligt underlägg i jag blommars monter. Hon gör så otroligt mycket fint den tjejen! Hade nog kunnat slösa upp hela min lön... eh studiebidrag, där.


Idag är jag faktiskt hemma från skolan. Lille 5-åringen (som fyller 6 på söndag :D) hade tid hos tandläkaren och sedan kände jag att jag tar en hemmadag. Har ont i halsen och tänkte kurera mig lite genom att ligga i sängen och läsa jultidningar... Tror ni det funkar?