måndag 4 januari 2010

Fantastisk förrätt

Idag bjuder jag på ett supersmarrigt recept på en förrätt som vi bla åt på nyårsafton.

Varm getost med fikon
  • Smält 1 dl socker i en panna och häll på 1-2 msk balsamvinäger och 1 dl rödvin. Lägg i en kvist färsk rosmarin eller ½ msk torkad. Halvera fikonen (helst färska men det blir gott med torkade också) och lägg ner dem i såsen. Låt småputtra några minuter.
  • Skär en baguett i skivor och lägg en bit getost på varje bröd. Baka i ugn 225 g. i 4-5 minuter.
  • Lägg fikonen på den varma toasten och ringla lite sås över.
En underbart god förrätt!


Snön fortsätter att singla ner och barnen hittar många kojor i skogen att leka i. Jag och barnen är lediga en vecka till och vi tar det verkligen lugnt. Känns som att vi haft ett ovanligt långt lov och nu börjar vi alla längta lite smått till skola igen :)

Tackar er alla som kikar in här och läser och kommenterar min blogg trots att inläggen inte duggar tätt. Ni är för gulliga! Jag har haft funderingar på att ta en liten paus då inspirationen tryter men kan inte riktigt slita mig. Vi får se hur det blir...
Varma kramisar till er!



12 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Pernilla!
Vilken smarrig förrätt!

Vad mysigt att ha en hel vecka kvar på jullovet, i år har det verkligen varit en låång ledighet!
Jag jobbar torsdag och fredag den här veckan men det känns helt OK:)

Hoppas du inte är borta från bloggvärlden alltför länge om du beslutar dig för att ta en paus!


Kraam Jenny

Sofie sa...

Har hört att getost och fikon är en god kombo! Det SER riktigt smarrigt ut också, något att testa vid tillfälle :) Vilken fin dukning!

Ibland behöver man bloggpauser för att hitta tillbaka till inspirationen och lusten att blogga. Om du tar en paus kommer jag i varjefall sakna dina fina inlägg!

Ha det så bra och sköt om dig!

CharmKatti sa...

Guuuuu vad det lätt gott!!!
Jag har precis lärt mig att tycka omfikon, fick det på julafton med en klick roquefort på,det var väldigt gott. ditt recept måste provas första bästa tillfälle!
kram
katti

Louise sa...

Det där verkar vara ett recept för mig, jag som gillar getost! har dock aldrig ätit med fikon...Hoppas du fortsätter blogga, man kan ju fundera på att inte ha inlägg så tätt om det känns trögt? Ha en bra fortsättning på veckan!

Lantliv på Holm sa...

Hej Pernilla!

Å, det såg jättegott ut! Jag gjorde något liknande på nyår till förrätt. Färska fikon inlindade i parmaskinka med gorgonzola i och sedan in i ugnen - det blev också väldigt gott :)

Hoppas inte blogg pausen blir för lång...

Ha det gott - kramar!

mariakoden sa...

Hallå...Nämen, varför skulle jag kika på din blogg nu??? Är hungrig o blev inte mindre sugen på nåt gott....Den där fudgen du gjort ser så smarrig ut!! Och dom där chokladkulorna du har i glasburk...mmm.....Brukar köpa såna kulor för dom är inte bara goda utan snygga åxå. Har funnits med apelsinsmak. SMASKIGT!

Hoppas julen varit bra!
Dags att gå å äta en macka känner jag. (kurr kurr i magen)
Vi hörs! Kram på dig o god fortsättning!

Anette sa...

Hej Pernilla!
Det där såg verkligen smarrigt ut! Men nu blir det till att dra åt svångremmen efter allt frossande i jul;))
Kram Anette

Hanna sa...

hej!
Så fint upp dukat det var här.
kram
Hanna

Gårdsromantik sa...

Det har jag aldrig prövat...måste jag försöka mig på.

Kram Maud

HUSnrNIO sa...

Jisses så gott det såg ut och lät! Ha en trevlig helg.

Anonym sa...

snälla... sluta ha blogg paus!!! snälla?

Lillsnörpa sa...

Spännande recept som måste provas! Dukningen är jättefin! /Lillsnörpa