måndag 31 augusti 2009

Årrenjarka


Imorgon åker hela konstlinjen till Årrenjarka för några dagars inspiration-lära-känna-varandra-och-mys-dagar. Tar med akvarellådan, pennor och skissblock och tror att jag kommer att hitta många vackra vyer och fantastisk fjällvärld. Känns sååå lyxigt att få åka bort några dagar och bara måla! Ska ladda batterierna till kameran och så får ni också njuta av några vackra (förhoppningsvis) bilder :)

----------

Kram på er alla och må så gott!

lördag 29 augusti 2009

Vi bakar

Lördag och regnet öser ner. Det som skulle bli en dag att se över husets utsida blev en innedag med bak och tvätt.


Maken och sönerna åkte iväg för att titta på crosstävling och sedan blev gick färden vidare till leklandet. Jag och Hilda åkte till svägerskan för att titta på nya kissemissen Lilja. En bedårande liten krabat! Sedan blev det hallongrottor och bullängder - första gången tror jag :)

Nu väntas fikagäster och för er som inget annat har för sig så kanske ni är sugna på att baka
läckra grottor
250 g mjukt smör
1½ dl socker
1 dl marsanpulver
4 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
Rör smör, socker och marsan poröst och tillsätt resten av ingredienserna. Rulla till två rullar och skär till 40 bitar. Lägg i småbrödsformar och gör en liten fördjupning i mitten. Klicka i hallonmarmelad, ½ dumlekola eller en polly.
175 g i ca 15 minuter




Kramar


torsdag 27 augusti 2009

Vet ni vad?

Måste bara lämna ett litet livstecken så här på kvällskvisten. Dagarna rusar i 180 och kvällarna har varit fulla med aktiviteter som fotboll, valpkurs, matlagning, tvätt...

Skolan är superkul och i veckan får vi lite kort bekanta oss med olika verkstäder. Det har blivit tygtryck, lera, kroki, akvarell, akrylmålning och samtidigt håller vi på att försöka lära känna varandra. Jag är helt tom i bollen på kvällarna och därför blir det mindre tid vid datorn och mindre tid hos er :(

Imorgon slutar vi dock tidigare och sedan väntar en ganska så lugn helg. Jag återkommer med en fullständigare rapport :)

Stora kramar

måndag 24 augusti 2009


Nu är min första skoldag slut och det är jag med :)


Det här året kommer jag att läsa konst på heltid och det känns bara hur roligt som helst. Idag har vi tittat i alla verkstäder, kikat runt på skolan och bekantat oss lite med varandra. Kommer att, förutom målning, få prova på keramik, textiltryck, screentryck, vävning, träslöjd, foto... Ja det finns hur mycket som helst! Tror att det kommer att bli ett mycket lärorikt och spännande år.

Däremot kanske det blir lite färre inlägg... eller kanske fler beroende på hur tiden och orken räcker till. Just nu känner jag mig lite grusig i ögonen och det blir förhoppningsvis en tidig kväll för hela familjen.
Har ni andra kommit in i vardagsrutinerna?





torsdag 20 augusti 2009

Ståltrådspyssel

Tre hjärtan på rad
Barnen började om skolan idag och vår lille Måns trippade på småskakiga ben in i sitt klassrum för första gången. Nu har vi alla barnen i skola och dagistiden är slut. Känns lite märkligt och stort. Är jag gammal nu ;)?
Fick några timmar för mig själv, nåja helt själv var jag ju inte, vovsingen Milo höll mig sällskap. Passade på att pyssla med lite ståltråd och pärlor igen.


Det blev även ett hjärta i grönt

Hjärta i vitt med en hängande prisma


Och så en miniängel


Imorgon får jag ytterligare några timmar för mig själv. Vet inte riktigt vad jag ska prioritera... Men Mio och Pandurokatalogen ska nog bläddras i och så hoppas jag att posten har en IKEAkatalog åt mig också!
Ops, dags att natta barnen nu. Har inte riktigt fått in kvällsrutinerna än :)


Godnattkramar


onsdag 19 augusti 2009

Nyskyltat

Igår blev jag lite kreativ igen och bestämde mig för att jag också skulle prova på att skriva på en träbit. Den söta betongblomman har en väninna till mig gjort. Den ligger ute på bron och ser så somrigt söt ut.


Orden kändes så rätt med tanke på mitt förra inlägg.

Det var lite svårt att få till texten men jag blev nöjd med resultatet till slut. Provade först skriva med akrylfärg och pensel men det blev lite kladdigt så då tog jag en markeringspenna och då blev det lättare.

Sedan har jag pysslat med lite ståltråd och pärlor, kan hända jag visar några bilder från det imorgon :)

Vad ska ni hitta på idag då?
Kramar


tisdag 18 augusti 2009

Just nu...

...skulle jag vilja ha fler timmar på dygnet - några kan gärna spenderas i hängmattan


Tiden går alldeles för fort ibland och jag vill hinna göra så mycket. Både hemma, med familjen och med mig själv.

Samtidigt måste jag lära mig att leva med att jag inte hinner allt - åtminstone inte hela tiden.
Jag tycker bara att alla andra hinner så mycket och så mår jag lite dåligt över att jag inte gör det. Jag vet ju att det inte är så men...


Hur gör ni för att få ihop tiden?




söndag 16 augusti 2009

Proppen har gått

Känner mig lite trött idag, så där som om någon skruvat ur proppen. Vad passar då bättre med en visning av den söta propphållaren som jag hittade på loppis. Ibland blir det bara så, att jag fastnar för någon liten grej. Helt plötsligt blir jag salig och kär och det behöver inte alls vara något dyrt eller tokdesignat jag hittat.

Det här skåpet är en sådan kärlek :)

Det får bli ett kort inlägg idag, resten av min datortid ska jag spendera hos er - bloggvännerna!


torsdag 13 augusti 2009

Dags att tända...


... ljus på kvällen.


Nu börjar det bli mörkt på kvällarna och man kan väl säga att hösten närmar sig, eller? Älskar den här tiden som vankas. Morgondagg, klara dagar, mörka kvällar.


Jag tänder gärna massor av ljus, kurar upp i soffan och ser lite TV.

I burken förvarar jag blommor från min brudbukett. Tänk, snart är det ett år sedan vi gifte oss och ett år sedan jag började blogga. Tiden går fort men ändå inte... För ett år bestämde jag mig för att ta tjänstledigt från jobbet på banken för att göra något som jag tänkt på länge. Tog mod till mig och sökte konstklass på en folkhögskola, inspirerad av bla Lina. Ett fantastiskt roligt år kom det att bli!


Har ju haft, och har fortfarande, ett lång sommarlov. Om en dryg vecka börjar jag på Sunderbyns fhs, det känns spännande, lite oroligt men roligt. Jag vet inte var resan leder men jag vet att jag mår bra och det är det som är viktigt.
--------------
Hoppas ni alla får chansen att pröva era vingar - en dag så flyger man rätt!

Många varma kramar



onsdag 12 augusti 2009

Mer inspiration



Vår ena toalett är från då huset byggdes, 1985, och skulle behöva sig en renovering. Då skulle jag gärna se ett fint badkar på tassar, pärlspont - som på dessa bilder från Country Living.


Charmigt, mysigt, lantligt - me like



Bild lånat från http://boligmagasinet.dk/

Jag vet att det inte kommer att ske än på några år, om vi inte vinner storkovan förstås :)


Kan även tänka mig kakel och stilrent som på bilderna ovan - ja, och så får det gärna vara gjort över en natt och helt gratis.



Imorse åkte maken iväg med alla barn och hunden. Jag fick några timmar för mig själv, jag kände att jag verkligen behövde det. Städade undan snabbt, läste nyaste Allt i hemmet helt i fred och åt lunchrester i tystnad. I em väntar mer egentid i frisörstolen - välbehövligt och skööönt!


Nu ska här bakas långpanna till dotterns fotbollsmatch ikväll. Vi hörs och syns!

Kram





måndag 10 augusti 2009

Det blommar

Vi har haft så varmt och härligt i helgen. 30 grader och sol, sol, sol!


Både lördag och söndag hade barnen fotboll så det blev inte så mycket tid över till annat.
Igår hann iaf maken och barnen till stranden efter fotbollen och jag åkte hem med vovsingen.
Gick runt i trädgården och tittade på allt som blommar. Nu är det som finast hemma hos oss.


Sår alltid astrar på våren som nu blommar i rosa och lila

På kvällen drog ett kraftigt åskoväder över oss. Det blixtrade som aldrig förr och regnet bara öste ner. Maken hade åkt iväg med motorcykeln för att hämta dottern som varit hos farmor och farfar några dagar. Oroligt vankade jag av och an på att de skulle komma hem eller höra av sig.

En av mina favoriter - rosenskära

Tillsist kom de, blöta men glada över att vara hemma. Då blev det bastubad för hela familjen :)

Smaskens med sockerärtor i salladen

Idag var det fina vädret tillbaka, dock lite svalare men dagen har även bjudit på lite mer åska.


Söta och goda tomater

Imorgon fyller Hilda 11 år, det blir familjens tredje födelsedagsbarn på två veckor men sedan dröjer det några månader tills de andra två fyller. Lilla mamsen ringde och undrade om jag inte behövde få något bakat så hon har gjort både cookies och mockarutor idag. Dessutom tog jag och beställde tårta den här gången, väldigt olikt mig men latmasken slog till :)

Hoppas allt är bra med er!


Kramar




söndag 9 augusti 2009

Sovrum


Tänk så lätt det är att hitta inspirationsbilder på nätet. Nyss hamnade jag på danska inredningstidning Rum:s hemsida. Fastnade för tre sovrumsbilder som kanske även inspirerar någon annan än mig :). Kolla in trappan och det fina golvet!


Det här rummet känns lite mer ombonat. Mattor, kuddar och alla speglar - det finns mycket som kan mysa till ett sovrum.


Tavlor och personliga bilder. Ett vitt och fräscht sovrum.


Eller ett sovrum med lite mer färg.


Vilket är din favorit?
-------------

Ha en riktigt skön söndagkväll och hoppas att ni får sova gott i era egna sovrum!