...blir lunchen som jag lagade idag. Supergott, riktigt snabbt och enkelt.
Thailändsk kalkonfilé
Ingredienser
4 port 500 g kalkonfilé (eller kycklingfilé)
1 msk smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1/2 röd spansk pepparfrukt (jag tog 1 tsk sambal oelek)
1 1/2 msk thailändsk röd curry eller vanlig curry
1 msk sesamolja
1 msk honung
rivet skal och saft av en lime (hade ingen hemma så det uteslöt jag)
2 dl hönsbuljong
2-3 tsk japansk soja
2 tsk vetemjöl
2 dl matyoghurt
Gör så här
Skär filén i skivor. Bryn i smör i en stekpanna. Salta. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs den med vitlök och curry i sesamolja i en traktörpanna. Tillsätt honung, limeskal- och saft, buljong och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och vspa ner det i såsen. Lägg i filén och låt det sjuda 6-8 min i såsen. Servera med kokta nudlar blandat med frästa grönsaker, t ex squash, paprika och gul lök.
Källa: Arlaköket 4 1998
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar