söndag 24 maj 2009

Lyktträd


I helgen har jag grejat på ute i trädgården. Grävt, flyttat plantor, rensat ogräs, målat... Så fantastiskt rogivande! Kapade en pilbuske som vuxit sig för vid och en av grenarna fick bli ett lyktträd. Målade det vitt och hängde upp prismor och lyktor från Indiska. Placeringen är lite osäker ännu. Antingen får den stå någonstans ute i trädgården eller så får den stå på altanen.
Om den klarar hela sommaren ute så kanske den tom får flytta in till hösten.
Mera ogräs måste tyvärr plockas och jag är sugen på att ta till något medel. Är det någon som har tips på ett naturvänligt ogräsmedel eller något enkelt sätt att bli av med ovälkommen grönska i en stenanläggning?
Tips mottages tacksamt :)


8 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett häftigt inslag! Pilträdet alltså! Sen kan jag ju ge dig tipset om ättiksprit... Det använder jag i grusgången!
Önskar dig en trevlig söndagkväll! kram Anna

promenader på landet sa...

Visst är det skönt att greja i trädgården och vad fint du gjort med lyktorna! Appropå ogräs så har jag provat ättikssprit 24%, men tycker det hjälper sådär.. Nu har vi köpt Roundup, men det är ju ett giftigt alternativ. Hoppas du blir av med ogräset på något sätt. Kram Maria

Jenny sa...

Hej! Tack för titten hos mig:)

Vilket häftigt lyktträd du gjort:)

Har tyvärr inget bra tips mot ogräset..

Ha en jättebra kommande vecka,
Kram Jenny

Tess trött tokig morsa sa...

Hej hej vinnaren av syster & bror presenteras nu på bloggen kika in och se om DU är vinnaren!

Måndag morgon kommer även NY tävling läggas UT missa INTE den

kram

Ps passar på att be ett blogg tips
www.brollopsbloggen.webblogg.se.ds

Speja sa...

Vad fräckt med det vita trädet! Kul idé.

Sofie sa...

Jag håller med dig, det är så rogivande att påta i trädgårn :) Jag kan hålla på i timmar i våra rabatter, som dessutom är ganska få... men välansade *skratt*

Jag funderade också idag uti ogräsmedel som är relativt naturvänligt. Vi har så problem med någon form av mossa som sitter som berget och växer som ogräs mellan platterna på baksidan... Ska kika in senare och se om du fått några bra svar :)

Ha det fint!
Kram, Sofie

Carola L sa...

Snabbast funkar att gå med brännare och bränna gräset. Annars rensa och fylla upp med sand allt eftersom

Anonym sa...

WOW så fint!! Kanske jag får låna din idé till trädgården? :) Snyggt att sätta stenar runt. Och fiffigt med lyktorna. :)

Mvh Malin Inspiration & design